Patron, Eredeti, T032240, kék, 420 lap, C70,80
470,- Ft (1.6,- €)
Patron, eredeti, CB331E, fekete, 22ml, DJ 5740, 6540, PSC 2355, PhotoSmart 8x50
15.100,- Ft (50.3,- €)
Toner, Utángyártott, CC530A, fekete, 3500 lap, - HP Color LaserJet CM2320fxi - HP Color LaserJet CM2320nf - HP Color LaserJet CP2025 - HP Color LaserJet CP2025dn - HP Color LaserJet CP2025n
7.100,- Ft (23.6,- €)

Chrome OS varázsolható a Windows 8 elé

A Google Chrome rátelepszik a Windows 8-ra és kihasználva a Microsoft által adott lehetőségeket, elkezd úgy viselkedni, mintha maga az operációs rendszer lenne. A Windows 8 asztali módjából a Metro stílusba átváltva az egyszerű böngészőablak helyett egy Chrome OS-t kapunk.

Chrome OS

A 32-es verziószámú Chrome böngésző újdonsága, hogy teljes képernyős, Windows 8 módban futtatva felveszi az operációs rendszer jellegzetességeit, mint a start menü, a tálca, illetve az értesítési terület. A böngészőablakok mozgathatóak és átméretezhetőek, ha valaki eddig is főként a böngészőben élt, akkor szinte el is felejtheti az asztali alkalmazásokat. Szemezgetni appok közül itt a Chrome Web Store-ból lehet, ami komplexitásban jelentősen alacsonyabb szint, mint amit az asztali programok képviselnek. Hasznosságban viszont bőven meg is előzhetik az átlagfelhasználó számára azt, amit a Windows Store gyakran használhatatlan, erőltetett alkalmazásai adnak.

A Chrome Windows 8 módban már a 30-as verziószámnál is indítható volt, de ekkor valójában csak egy teljes képernyős böngészőablakot kaptunk minden kiegészítő nélkül. A Microsoft azonban a böngészők számára lehetővé teszi, hogy Metro módban futva utánozzák a Windows 8-as appok működését, illetve hozzáférjenek az operációs rendszer néhány funkciójához. Windows 8 alatt működik ez a megoldás, Windows RT alatt viszont tiltott, ott nem lehetséges összehozni a Chrome OS élményt.

Egyre jobban hisz a Google a web jövőjében

Az új Chrome-ot Metro módban elindítva az asztal helyett egy Chrome logó megjelenése után egy teljes képernyős alkalmazást kapunk. A sarokban a Start gombot imitáló “app drawer”, ami egyébként az Android ugyanilyen célú ikonjával azonos. Kinyitva láthatjuk a feltelepített Chrome alkalmazásainkat, felül pedig egy keresőt találunk, ami nem csak a Store-ban, de általában a weben is keres, illetve itt is él a keresési előzmények képesség, a korábbi, bármelyik szinkronizált eszközön beírt frázisokat feldobja a találati lista. A menüben találunk még egy külön beállítások részt, ami nem teljesen azonos a Chrome menüjével. Egyelőre itt a nyelvi, fordítási és szinkronizálási beállításokat érjük el, ha bármi mást keresünk, azt ugyanúgy egy böngészőablak beállítások menüjén keresztül kell elérni.Van továbbá a tálcához hasonló rész is, amit a Google “Shelf”, vagyis polc névvel illet. Ide kerülnek az éppen futó Chrome appok ikonjai, illetve a Windows 8-hoz hasonló módon itt is ki lehet tűzni a gyakran használt appokat, így az ikonok akkor is ott maradnak, ha bezártuk a hozzájuk tartozó tabot vagy ablakot. Minden appnál választhatunk, hogy tabként nyíljon meg az aktív ablakban, kapjon saját ablakot, vagy legyen teljes képernyős. Az ikonok alatt egy fehér sáv jelzi, ha az app nyitva van. Ezek a lehetőségek akkor válnak izgalmassá, ha a webappok fejlesztői figyelembe veszik ezeket a lehetőségeket és egy teljes képernyőre váltáskor nem takar ki egy fontos gombot a böngészőablak navigációs panelje. Szintén kellemetlen lehet, ha a teljes képernyős használat azért hiúsul meg, mert a felületen nincs "vissza" gomb, de idegesítő, ha egy app polcikonjára klikkelve az alkalmazás (például Spotify Web Player) újabb példányban elindul ahelyett, hogy az aktív ugrana elő.

Tovább a teljes cikkre
Forrás: a HWSW Közzétéve: 2014-01-16 10:57:43
Kifejezések: Google, Chrome OS, Windows 8, Microsoft

A www.pcvasar.hu számítástechnikai webáruház az egyik legszélesebb, informatikai eszközöket forgalmazó online bolt. Választékunkban szerepel alaplap, processzor, memória, winchester, videokártya, nyomtató, monitor, patron, toner, navigáció, hálózati eszköz, billentyűzet, egér, notebook. Netbook, notebook tartozék, médiaplayer, szoftver kábel. A webshop-ban megtalálhatja a legnagyobb IT eszközöket gyártó cégek termékeit, többek közt az Acer, Asus ,Apple, A-data, AMD, Asrock, Benq, Dell, EPSON, Edimax, Fujitsu Siemens, Gigabyte, HP, Intel, Lenovo, LG, MSI, NEC, Siemens, Sony, Samsung, Toshiba, Kingston, Kingmax, Geil, Western Digital termékeket.
Vásárlóinknak állandó törzsvásárlói pont rendszert, állandó akciókat biztosítunk. Termékeinket 3 munkanapon belül a GLS futárszolgálat szállítja ki. Üzleteinkben további szolgáltatásokat vehetnek igénybe vásárlóink, pl. számítógép javítás, laptop javítás, monitor szerviz, rendszer karbantartás, szaktanácsadás. Telefonos ügyfélszolgálatunkon jól képzett kollegáink állnak a segítségére.

Látogassa meg Pcvásár.hu a ShopMania weboldalon