Patron, Eredeti, CB325EE, sárga, 750 oldal, HP Photosmart Printers D5445, D5460, C6340, C6350, C6380, Premium, Premium Fax, D7560, TouchSmart Web, B8550 C5380/C6380/D5460
5.800,- Ft (19.3,- €)
2.100,- Ft (7.0,- €)

Az AMD izomból nyomja le az Intelt

Megjelentek az AMD Kaveri processzorok, amelyekban a 2,4 milliárd tranzisztor 47 százaléka a grafikus megjelenítésen dolgozik. A csipgyártó ugyanabban a tokban helyezte el a központi számítási egységet (cpu), valamint a grafikus megjelenítésért felelős elektronikát (gpu), és ezt így egyben apu (accelerated processing unit) névvel illetik. A módszer nem új, az viszont igen, hogy az új csipek már a 4K megjelenítést is támogatják.Az AMD azt állítja, hogy az A10-7850K processzora 24 százalékkal erősebb, mint a rivális Intel Core i5-4670K csipje, ami drágábban kapható. A Kaveri processzor tele lesz olyan extrákkal, amelyek igazán csak a hardcore fejlesztőknek fontosak: a Mantle programozási interfésszel egyszerűbb lesz brutál kinézetű játékokat írni az AMD csipjeire, a HSA (Heterogenous Systems Architecture) pedig a grafikus egység kihasználását könnyíti meg. Konyhanyelven úgy is mondhatjuk, hogy a fejlesztők közelebb férkőzhetnek a vashoz, hogy ki tudják használni a csip erejét.

AMD Kaveri

A szakértők áradoznak az új technológiáról. Nathan Brookwood, az Insight 64 elemzóje például olyan forradalmi áttörésnek nevezi, mint amilyen a virtuális memória bevezetése volt az 1970-es években. A szintén elemző Patrick Moorhead az elmúlt hét évben, a grafikus csipeket gyártó ATI felvásárlása óta megszerzett tudást látja ezekben a csipekben összesűrítve.

AMD Kaveri

Most már minden azon múlik, hogy a fejlesztők milyen sebességgel kezdik kihasználni a Kaveriben lévő lehetőségeket. Egy-egy ilyen processzor önmagában 119-173 dollárba kerül, fogyasztásuk 45-95 watt között alakul, és a cpu órajele 3,1-4 gigahertzes.

Forrás: Index.huKözzétéve: 2014-01-15 10:22:18
Kifejezések: processzor, CPU, AMD, A10-7850K, Intel, Core i5-4670K

A www.pcvasar.hu számítástechnikai webáruház az egyik legszélesebb, informatikai eszközöket forgalmazó online bolt. Választékunkban szerepel alaplap, processzor, memória, winchester, videokártya, nyomtató, monitor, patron, toner, navigáció, hálózati eszköz, billentyűzet, egér, notebook. Netbook, notebook tartozék, médiaplayer, szoftver kábel. A webshop-ban megtalálhatja a legnagyobb IT eszközöket gyártó cégek termékeit, többek közt az Acer, Asus ,Apple, A-data, AMD, Asrock, Benq, Dell, EPSON, Edimax, Fujitsu Siemens, Gigabyte, HP, Intel, Lenovo, LG, MSI, NEC, Siemens, Sony, Samsung, Toshiba, Kingston, Kingmax, Geil, Western Digital termékeket.
Vásárlóinknak állandó törzsvásárlói pont rendszert, állandó akciókat biztosítunk. Termékeinket 3 munkanapon belül a GLS futárszolgálat szállítja ki. Üzleteinkben további szolgáltatásokat vehetnek igénybe vásárlóink, pl. számítógép javítás, laptop javítás, monitor szerviz, rendszer karbantartás, szaktanácsadás. Telefonos ügyfélszolgálatunkon jól képzett kollegáink állnak a segítségére.

Látogassa meg Pcvásár.hu a ShopMania weboldalon